Ontdek Amerika!

Welkom

Met zeven zijn ze, de stadsgidsen van Via Americana. Stuk voor stuk vonden deze dames een nieuwe thuis in de Verenigde Staten en werden ze verliefd op de stad waar ze nu wonen. Elk hebben ze hun eigen verhaal en achtergrond, maar één ding hebben ze gemeen: ze willen de liefde voor hun stad delen met bezoekers door hen mee te nemen langs bekende, maar vooral ook minder bekende, plekken in Chicago, Detroit, Milwaukee, Los Angeles, New York, Philadelphia en Washington DC. 


Dat doen ze op hun eigen persoonlijke, relaxte manier, te voet of op de fiets. In 2016 besloten Hélène, Jacqueline, Leentje en Nathalie hun kennis en ervaring te bundelen, omdat je samen nu eenmaal sterker staat.  In 2018 vervoegden Daisy en Trui het team en in 2019 verwelkomde de groep ook Katleen.

Over Via Americana

Drietalige tours

Onze drietalige Belgische Via Americana gidsen organiseren stadswandelingen in het Nederlands, Engels en Frans.

Lokale gidsen

Onze gidsen voelen zich als een visje in het water in de stad waar jij een vakantie plant. Ze delen er met plezier en enthousiasme hun kennis en liefde voor hun nieuwe thuis.

Unieke ontdekkingen

Ontdek een Amerikaanse stad door de ogen van een Belgische lokale gids. Ervaar Chicago, Detroit, Los Angeles, Milwaukee, New York, Philadelphia en Washington DC op een unieke manier.