image8

Detroit, MI

Hoe het allemaal begon

Op een warme zomeravond in  augustus 2016 landde Trui, met echtgenoot en kinderen, op de Detroit Metropolitan Airport. Het was het begin van een nieuw hoofdstuk voor het gezin Van den Bulck-Moerkerke. Een job voor haar echtgenoot, bracht hen naar de universiteitsstad Ann Arbor. Deze typisch Amerikaanse college town is ondertussen hun thuis geworden. Cultuur, natuur, een divers restaurantaanbod en goede publieke scholen maken van Ann Arbor een aangename plek om te wonen. Nog een voordeel: Detroit is vlakbij, net geen uur rijden. Toen Trui er in 2015 tijdens een reis naar de States voor het eerst kwam, was ze meteen gefascineerd door deze, met geen enkele andere stad te vergelijken, metropool. Bovendien zie je momenteel Detroit dag na dag veranderen. Na heel wat economisch moeilijke jaren die uitmondden in een bankroet in 2013, is de stad aan een remonte bezig. Downtown and midtown Detroit zijn bezaaid met Iconische gebouwen en parels van skyscrapers die gerenoveerd worden of al zijn, nieuwe hotels gaan open, restaurants, en bedrijven komen terug. In de verschillende buurten van Detroit slaan bewonerscomités de handen in elkaar om hun wijk leefbaar te houden en te maken. Urban farming is ‘big’ in Detroit. Na de decennialange stadsvlucht werden heel wat vervallen 

huizen afgebroken en is die ruimte in sommige gevallen ingenomen door grote stadsboerderijen. 

Detroit is zeer uitgestrekt, wel 350 vierkante kilometer, en heeft een fascinerende geschiedenis. The Motor City zoals Detroit genoemd wordt (of ook The D), was de bakermat van de auto-industrie in de Verenigde Staten. Detroit is ook de thuisbasis van Motown Music.

Trui wil u graag meenemen in deze boeiende stad vol tegenstellingen. Observeren, op zoek gaan naar verhalen en deze vertellen, heeft ze als journalist en voormalig hoofdredacteur van Knack Weekend altijd gedaan. Over Detroit valt heel wat te vertellen, zeker op dit cruciale moment in de geschiedenis van The D.

Detroit met Trui

Wilt u meer informatie over Detroit? Klik hier!

Op stap met Trui

Trui Moerkerke

Trui is een Belgische journaliste die in 2016 naar Michigan verhuisde. Ze moest een tijd wachten op een werkvergunning en wilde die periode zinnig doorbrengen. Ze ging vaak op stap in Detroit en studeerde op de geschiedenis van deze fascinerende stad om als gids aan de slag te kunnen. Over Detroit valt veel te vertellen. Als journalist weet Trui hoe je een verhaal vertelt.

Contacteer ons

Stuur ons een bericht!

Detroit, Michigan met Trui Moerkerke

WEBSITE: www.adoseofdetroit.com adoseofdetroit@gmail.com