image44

Washington, DC

Hoe het allemaal begon

In 2009 volgde Hélène Toye haar echtgenoot naar Washington D.C., voor wat een 2-jarige werkopdracht voor hem zou zijn. Als ontsnapping aan de haar opgelegde rol als moeder-aan-de-haard (ze had geen werkvergunning), legde Hélène zich de volgende jaren toe op het exploreren van haar nieuwe thuisbasis.  Ze ontdekte een stad badend in het groen en met een bruisend architectuur- en cultuuraanbod. Met passie deelde ze haar enthousiasme voor haar nieuwe thuis met bezoekende familie, vrienden en vrienden-van-vrienden en rolde ze zo stilaan in het gidsenbestaan.

Toen het tweejarige verblijf na jaarlijkse verlengingen uiteindelijk overvloeide in een contract van onbepaalde duur, grepen Hélène en haar gezin de kans om hun wortels stevig in Washingtoniaanse bodem te planten. Ze kochten een huis ‘in the suburbs’, de kinderen veranderden van de internationale school naar de plaatselijke scholen en het gezin adopteerde een hond, de bekroning van hun immigratie!

Hélène is nu beschikbaar om u vol overgave rond te leiden in de stad die haar omarmde. Ze kan u uiteraard langs de toeristische hoogtepunten leiden, maar neemt u ook graag mee op ontdekkingstocht via minder bewandelde paden.  De Amerikaanse hoofdstad heeft immers veel meer te bieden dan de overheidsgebouwen en de monumenten. Hélène geeft u ook graag tips over diverse culturele activiteiten, restaurants, natuurwandelingen buiten de stad of andere informatie die u zou kunnen wensen.

​Hélène Toye is auteur van ‘Go West, A Belgian Attempts American Motherhood’, een boek waarin ze op humoristische wijze haar flaters en die van haar gezin beschrijft tijdens de eerste jaren van hun verblijf in Amerika.​

Washington, DC met Hélène

Wilt u meer informatie over Washington? Klik hier!

Op stap met Hélène

Hélène Toye

Laat me u verrassen tijdens een unieke ontdekking van Washington DC, een prachtige stad! Terwijl we bekende of verborgen schatten verkennen, vermaak ik u met historische anekdotes en vertel ik over het leven als buitenlander in de Amerikaanse hoofdstad.
Contacteer me vandaag om uw bezoek te plannen; het wordt vast en zeker het hoogtepunt van uw verblijf!

Contacteer Ons

Stuur ons een bericht!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Washington D.C. met Hélène Toye

WEBSITE: www.dcwithme.com Helene.toye@gmail.com