image24

Milwaukee, WI

Hoe het allemaal begon

Wanneer Katleen, een gepassioneerde leerkracht geschiedenis, in 2014 haar echtgenoot volgt naar Dallas, blijft ze niet bij de pakken zitten. Ze zorgt meteen voor de nodige omkadering van haar drie kinderen en stort zich op vrijwilligerswerk in de plaatselijke school.

Ze richt al snel zelf haar eigen “schooltje” op: The European Academy of Bright Stars, LLC (EABS) waar ze virtuele trips naar Europa en taallessen organiseert. Ook haar liefde en passie voor de Europese keuken deelt ze via kookworkshops in haar goed uitgeruste Amerikaanse droomkeuken.

Ze ontpopt zich als een ware gastvrouw en neemt de vele bezoekers op sleeptouw tot “deep in the heart of Texas”.

Vier jaar later staat Katleen voor een nieuwe uitdaging. Haar twee zonen zijn inmiddels het nest uitgevlogen en studeren aan de KU Leuven. Ditmaal verkast ze met haar echtgenoot en dochter naar het Midwesten. Ze zijn gecharmeerd door een “Old Warehouse” van 1893 en kopen een loft in het hartje van “The Third Ward District” op enkele voetstappen van “The Public market” en het station.

De EABS wordt “on hold” gezet. Terwijl Katleen nog steeds online lessen Nederlands geeft via het Dutch Flemish Language Institute en af en toe inspringt als vervangleerkracht op de school van haar dochter, geniet ze ervan om in haar eentje de bruisende stad te ontdekken, kuierend langs de “River Walk” en de oevers van Lake Michigan. Ze verdiept zich in de geschiedenis van de stad en sluit zich aan bij Historic MKE. Inc, een organisatie die o.m. instaat voor het behoud van de historische gebouwen. 

Als foodie raakt ze al snel onder de indruk van de culinaire scène van MKE: klassieke Franse bistro’s, Italiaanse trattoria’s, lokale microbrouwerijen en koffiebranderijen, Duitse Biergartens, Irish pubs, authentieke Speakeasys (illegale bars daterend uit de tijd van de drooglegging),… zelfs een Benelux café met indrukwekkende bierlijst. Katleens favoriet? Oesters degusteren tijdens happy hour aan Lake Michigan met uitzicht op het  adembenemende Milwaukee Art Museum, een ontwerp van Calatrava. 

De laatste jaren werd er enorm geïnvesteerd in kunst en cultuur. Sculpture MKE  is een gratis, jaarlijks terugkerend street art festival (1 juni tot 31 oktober).  

De beroemde Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright drukte zijn stempel op MKE en een bezoekje aan het Burnham Block is dan ook  meer dan de moeite waard.  ’s Werelds grootste muziekfestival Summerfest (eind juni tot begin juli) vindt plaats in MKE. Gedurende de rest van het jaar worden de immense terreinen vlakbij Lake Michigan gebruikt voor andere festivals zoals: Fiesta Italiana, Indian Summer Festival, Mexican Fiesta, German Fest, Irish Fest,…

Harley Davidson fans zullen zich  eveneens zeker en vast thuisvoelen in de thuishaven van de beroemde bike.

In de “Cream City” is er altijd wat te doen en Katleen trekt er dan ook graag met jou op uit!

Milwaukee met Katleen

Wilt u meer informatie over Milwaukee? Klik hier!

Op stap met Katleen

Katleen Speelman

Milwaukee is een bruisende en gezellige stad aan de oevers van Lake Michigan, op zo’n 145km ten noorden van Chicago. Duik mee in de geschiedenis van de ‘Cream City’, geniet van een wandeling langs de pittoreske ‘River Walk’, verken de architecturale hoogtepunten en laat je zeker en vast eens gastronomisch verwennen. Daarnaast is Milwaukee de bierstad bij uitstek. Een bezoek aan één van de lokale microbrouwerijen is dan ook een absolute must en pik waar mogelijk een cultureel festivalletje mee. 


Als gepassioneerde leerkracht geschiedenis en foodie deel ik alvast graag met jou mijn favoriete plekjes en adresjes. Welcome2milwaukee!

Contacteer ons

Stuur ons een bericht!

Milwaukee, Wisconsin met Katleen Speelman

welcome2milwaukee@gmail.com WEBSITE: www.welcome2milwaukee.com